Egy másik paradicsomleves-változat.
Krumplis
paradicsomleves
Hozzávalók 6-8
személyre: 40 dkg sertéscomb, 5-6 közepes krumpli, 2 maréknyi cérnametélt, 7 dl
házi paradicsomlé, 2-3 babérlevél, só, cukor, petrezselyem- vagy zellerzöld.
Elkészítése:
Felforralunk 2,5 liter vizet, enyhén megsózzuk, majd beledobjuk a falatnyi
kockákra vágott húst. Fedő alatt főzzük, amíg majdnem puha lesz. Ekkor
hozzáadjuk a krumplit meg a babérlevelet, és szinte készre főzzük. Hozzáöntjük
a paradicsomlevet, beletesszük a cérnametéltet, és jól kiforraljuk.
Utánaízesítünk sóval, illetve kevés cukorral édesítjük. Végül megszórjuk
aprított zölddel.
Megjegyzés: Ha
valaki sűrűbben szereti a levest, besűrítheti 1 evőkanál lsiztből és kevés
olajból készült rántással, de a tészta eléggé besűríti. Tejfölt is kínálhatunk
mellé.
KT - 2016/11
KT - 2016/11
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése