2016. október 8., szombat

Pulykaszárny vele sült fűszeres krumplival

Bevallom, ezt az ételt nem én készítettem, hanem kedves férjem és a lányok érdeme. Elkezdtem dolgozni, az időm nem úgy jut, mint eddig, és bizony, a kezdeti napok valamelyikén úgy mentem munkába, hogy még elképzelésem sem volt, mi legyen a vacsora. Telefonon mondtam, vegyen ki valamit a fagyasztóból, és mindegy mit vesz ki, azt készítem meg. De amire hazaérkeztem, a hús és a krumpli készen, fűszeresen várta, hogy sütőbe tolassék, végül pedig jóízűen megevődjék. Ettük is jóízűen, de azt hiszem, nekem volt a legfinomabb... ;):)  


Pulykaszárny vele sült fűszeres krumplival

Hozzávalók 4 személyre: 4 konyhakész pulykaszárny, 80 dkg krumpli, 1 fej fokhagyma, 2 hagyma, 1-2 piros húsú paprika, olaj; a fűszerkeverékhez: só, bors, currypor, szárított bazsalikom tetszés szerinti arányban.

Elkészítése:  A pulykaszárnyakat megszórjuk a fűszerkeverékkel, és félretesszük. Csíkokra vágjuk a hagymát meg a paprikát, hozzáadjuk a darabosra vágott fokhagymát, hozzáöntünk 3-4 evőkanál olajat, majd beletesszük a szárnyakat, és jól megforgatjuk benne. A krumplit meghámozzuk, négybe vagy hatba hasítjuk mérettől függően, rászórjuk a maradék fűszereket, ha szükséges, megszórjuk további sóval és borssal, rálocsolunk kevés olajat, és kézzel jól összeforgatjuk. A tepsibe terítjük a krumplit, ráhelyezzük a pulykaszárnyat, eloszlatjuk a tálban maradt hagymás-paprikás keveréket, és 180 fokra előmelegített sütőben kb. 1 óra alatt készre sütjük. Savanyúságot, salátát, vagy sima joghurtot kínálhatunk mellé. 

KT - 2016/10

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése