Bevallom, ezt az ételt nem én készítettem, hanem kedves férjem és a lányok érdeme. Elkezdtem dolgozni, az időm nem úgy jut, mint eddig, és bizony, a kezdeti napok valamelyikén úgy mentem munkába, hogy még elképzelésem sem volt, mi legyen a vacsora. Telefonon mondtam, vegyen ki valamit a fagyasztóból, és mindegy mit vesz ki, azt készítem meg. De amire hazaérkeztem, a hús és a krumpli készen, fűszeresen várta, hogy sütőbe tolassék, végül pedig jóízűen megevődjék. Ettük is jóízűen, de azt hiszem, nekem volt a legfinomabb... ;):)
Pulykaszárny vele
sült fűszeres krumplival
Hozzávalók 4
személyre: 4 konyhakész pulykaszárny, 80 dkg krumpli, 1 fej fokhagyma, 2
hagyma, 1-2 piros húsú paprika, olaj; a fűszerkeverékhez: só, bors, currypor,
szárított bazsalikom tetszés szerinti arányban.
Elkészítése: A pulykaszárnyakat megszórjuk a
fűszerkeverékkel, és félretesszük. Csíkokra vágjuk a hagymát meg a paprikát,
hozzáadjuk a darabosra vágott fokhagymát, hozzáöntünk 3-4 evőkanál olajat, majd
beletesszük a szárnyakat, és jól megforgatjuk benne. A krumplit meghámozzuk,
négybe vagy hatba hasítjuk mérettől függően, rászórjuk a maradék fűszereket, ha
szükséges, megszórjuk további sóval és borssal, rálocsolunk kevés olajat, és
kézzel jól összeforgatjuk. A tepsibe terítjük a krumplit, ráhelyezzük a
pulykaszárnyat, eloszlatjuk a tálban maradt hagymás-paprikás keveréket, és 180
fokra előmelegített sütőben kb. 1 óra alatt készre sütjük. Savanyúságot,
salátát, vagy sima joghurtot kínálhatunk mellé.
KT - 2016/10
KT - 2016/10
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése