Currys-fűszeres sült krumpli
Hozzávalók 5-6
személyre: 1,5 kg krumpli, 1 kisebb fej fokhagyma, 1 teáskanál szemes bors, 2-3
babérlevél, 1 dl olaj, 1-1 csapott teáskanál currypor és pirospaprika, ½
teáskanál gyömbérpor, só, bors, petrezselyemzöld.
Elkészítése: A
krumplit meghámozzuk és kockára vágjuk. Vizet forralunk, beledobjuk a szemes
borsot, a babérlevelet meg az összeaprított (meghámozott) fokhagymát,
megsózzuk, és beletesszük a krumplit. Az újraforrástól számítva további 5
percig főzzük, majd szűrőkanállal kiemeljük, és hőálló tálba terítjük. Egy
külön kis edényben felforrósítjuk az olajat, hozzáadjuk a porfűszereket, és 2-3
másodpercig hagyjuk pirulni, hogy kiengedjék a színüket. Ezután ráöntjük a
krumplira, megszórjuk sóval és borssal is, óvatosan összeforgatjuk, és 220
fokra előmelegített sütőben 10-15 perc alatt megpirítjuk. Tálaláskor megszórjuk
finomra aprított petrezselyemzölddel, és bármilyen hús mellé kínálhatjuk.
KT - 2016/12
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése