Elismerem, az anyósom sajtos rúdjánál finomabb sajtos rúd nem létezik a világon. Legalábbis nekünk. :P De mindenki életében eljöhet az a pillanat :D, amikor nincs ideje élesztős tésztát gyúrni, pihentetni, vagy akárcsak egy csomó sajtot megvenni. És akkor ilyenkor egy leveles tésztából készített sós ropogtatnival "életet" menthet. Az alábbi nem is annyira recept, mint ötlet ahhoz,hogy így is lehetne. Gyorsan, egyszerűen, de még így is eléggé finoman. :)
Paprikás-sajtos
rúd
Hozzávalók: 40
dkg leveles tészta, liszt, 1 tojásfehérje, 15 dkg sajt, 1-2
teáskanál pirospaprika, 1-2 evőkanál aranyszínű lenmag (vagy barna lenmag).
Elkészítése: A
leveles tésztát lisztezett deszkán 3
mm vastag téglalappá nyújtjuk. Megkenjük tojásfehérjével, majd eloszlatjuk
rajta a kis lyukú reszelőn lereszelt sajtot, illetve rászórjuk a pirospaprikát
meg a lenmagot. Tenyerünkkel óvatosan lelapítjuk egy kicsit, azaz a sajtot és a
fűszereket finoman belenyomjuk a tésztába, majd derelyevágóval kb. 10 cm
hosszú, ujjnyi széles csíkokra vágjuk. Ezután tetszés szerint megcsavarjuk őket
vagy egyenesen hagyjuk, és sütőpapíros tepsire helyezve, 220 fokos sütőben 15-20
perc alatt pirosra sütjük.
KT- 2016/12
KT- 2016/12
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése