2016. december 30., péntek

Sonkás-túrós alagút

Többnapos ünnepekre szeretek olyan ételeket készíteni, amelyek kiadósak, több étkezésre is elegendőek. A különféle töltött tekercsek pedig ideálisak erre. Nagylányom, aki olyan tekercset kért, mint amilyen húsvétkor volt (bár akkor sem olyat kapott pontosan, mint az azelőtti :P ), ám mondtam neki, hogy most nem éppen spenótszezon van, így is elégedett volt vele, nagyon finom lett.


Sonkás-túrós alagút

Hozzávalók a piskótához: 5 tojás, 2 evőkanál paprikalekvár, só, bors, 1 teáskanál citromlé vagy ecet, 8-10 evőkanál liszt, 1/2 mokkáskanál sütőpor; a töltelékhez: 30-35 dkg tehéntúró, 10 dkg telemea vagy feta, 4-5 szelet sonka, 5-5 dkg fekete és zöld olajbogyó (töltött), 2-3 cikk fokhagyma, 3-4 nagy evőkanál sűrű joghurt, só, bors, petrezselyemzöld,1-2 evőkanál olívaolaj.

Elkészítése: A tojásokat szétválasztjuk, afehérjét kemény habbá verjük a sóval meg a citromlével. Ezután óvatosan beleforgatjuk rendre a tojássárgáját, a paprikalekvárt, a sütőport, és a lisztből annyit, hogy egy nem túl lágy, de enyhén terülő massza legyen a végeredmény. Sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük,elsimítjuk, és 180 fokos sütőben 10-15 perc alatt megsütjük. Kivesszük, a sütőpapír segítségével szorosan feltekerjük, majd egy konyharuhába is belecsavarjuk, és így hagyjuk kihűlni. A töltelékhez a kétféle túrót krémesre kavarjuk, majd hozzáadjuk az aprított sonkát, olajbogyót és petrezselyemzöldet meg a zúzott fokhagymát. sóval és borssal ízesítjük, belekavarjuk az olívaolajat, illetve annyi sűrű joghurtot, amennyitől kellően krémes, kenhető lesz. Az elkészült tölteléket rásimítjuk a kibontott tésztalapra, szorosan visszatekerjük, és hűtőbe tesszük dermedni néhány órára. Ezután szeletelhető és tálalható különféle zöldségek kíséretében.

A FŐZÉS ISK: - 2018.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése