Sós malackák
Hozzávalók: 40
dkg leveles tészta, 1 tojásfehérje, borsszemek, liszt.
Elkészítése: A
leveles tésztát lisztezett felületen
kb. 3 mm vastagra nyújtjuk. 5-6 cm-es kiszúróval köröket vágunk ki, majd egy
másikkal (1-1,5 cm átmérőjű) kisebb köröket is kivágunk. A tészta széléből levágunk egy 1-2 ujjnyi széles csíkot, ezeket pedig kis háromszögekre daraboljuk. A nagy
köröket megkenjük tojásfehérjével, majd ráhelyezzük a kisebb köröket orr
gyanánt, illetve a háromszögeket fülként. Az orrot egy bambusznyárs egyenes
végével két pontban megnyomkodjuk, így kialakítjuk a malac jellegzetes orrát,
illetve hozzá is tapasztjuk a nagyobbik körhöz. Borsszemekből szemeket teszünk,
az elkészült malacfejeket pedig sütőpapíros tepsire helyezzük. 220 fokra előmelegített
sütőben 10-15 perc alatt aranysárgára sütjük.
EK - 2016/12
BA - 2017/12
EK - 2016/12
BA - 2017/12
Nagyon aranyosak! Én is most csinálok hasonlókat, de csak egy egyszerű kalácstésztából, inkább csak dekorációnak :-)
VálaszTörlés