2017. január 16., hétfő

Marhanyárs fűszeres édesburgonyával

Ez egy teljesen paleo recept, de nagyon ízlett nekem. Amúgy megosztó volt a családban, kicsi lányom kétpofára falta, a nagy meg sem kóstolta (neki sárgarépának nézett ki, és azt meg nem eszi főve-párolva), a férjem pedig ette, de beteg lévén, nem igazán élvezte. Csak evett, hogy legyen valami a hasában. Rossz volt az időzítés. :D 
Amúgy, én nagyon szeretem az édesburgonyát mindenféle módon, de megmondom őszintén, eddig így ízlik a legeslegjobban. Így valahogy nem éreztem rajta annyira a sütőtököt. :P Köszönet a receptért Szeminek, akinek a blogján találtam ezt az elkészítési módot. Én teljesen másképp fűszereztem. 



Marhanyárs fűszeres édesburgonyával

Hozzávalók 4 személyre: 50 dkg darált marhahús, 1 tojássárgája, 1 kisebb hagyma aprítva, 4-5 cikk zúzott fokhagyma, só, bors, őrölt kömény, szárított bazsalikom, 2 evőkanál aprított petrezselyemzöld; a körethez: 2 nagy édesburgonya, 5-6 cikk fokhagyma, diónyi gyömbér, szárított bazsalikom, só, bors, esetleg csilipehely; továbbá: kókuszzsír vagy extra szűz olívaolaj.


Elkészítése:  A fasírt hozzávalóit összegyúrjuk, tetszés szerint ízesítjük, majd diónyi gombócokat formálunk belőle, és attól függően mekkora nyársaink vannak, 2-3-4 golyócskát húzunk egy nyársra. Felforrósított kókuszzsíron, kis lángon, minden oldalukon szép pirosra sütjük. A körethez kevés felforrósított kókuszzsíron megfuttatjuk a finomra reszelt fokhagymát és gyömbért. Ezután rádobjuk a meghámozott, nagy lyukú reszelőn lereszelt édesburgonyát, és átforgatjuk az aromás zsíron. Ízlés szerint sózzuk-borsozzuk, majd kevés vizet öntünk alá, és néhány perc alatt (max. 5 perc) néha belekavarva megpároljuk. A marhanyársakkal tálaljuk bármilyen friss saláta kíséretében. 
EK - 2017/2

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése