EK - 2017/2
Mangós-kókuszos
chiamagpuding
Hozzávalók 4
személyre: 3 dl mandulatej, 3 evőkanál chiamag, 1-2 evőkanál nyírfacukor vagy
eritrit, ½ vaníliarúd; a kókuszos pudinghoz: 4 dl kókusztej, 2 evőkanál
kókuszreszelék, 1-2 evőkanál nyírfacukor vagy eritrit, 4 evőkanál útifűmaghéj;
a mangósalsához: 1 érett mangó, 1-2 teáskanál nyírfacukor (elhagyható), 1-2
evőkanál citromlé, ½ teáskanál őrölt kardamom.
Elkészítése: A chiamagot elvegyítjük a mandulatejjel, az
édesítővel meg a kivájt vaníliamagvakkal, majd jól összekeverjük. Ahogy kezd
megkötni, egyenlően elosztjuk 4 pohárban vagy kehelyben, és félretesszük. A
kókuszpuding hozzávalóit is összekeverjük, és időnként megkeverve állni hagyjuk
egy ideig. Amikor kezd kocsonyásodni-dermedni, szétoszlatjuk a poharakban a
chiapuding tetején, és hidegbe tesszük, hogy teljesen megdermedjen.. Végül
tálalás előtt a mangót meghámozzuk, kis kockákra vágjuk, elvegyítjük az
ízesítőkkel és a pudingok tetejére kanalazzuk. Néhány szem chiamaggal
díszítjük.
Megjegyzés:
Chiamagot és útifűmaghéjat bármelyik bioboltban vagy nagyáruházban kaphatunk.
Az áruk elfogadható, főleg hogy kis mennyiségeket használunk egyszerre belőlük.
EK - 2017/2
EK - 2017/2
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése