Sajtos fasírt maradékból, kuszkusszal, paradicsomszósszal
Hozzávalók 4 személyre: 25 dks maradék sült vagy főtt kacsahús, kb. 20 dkg maradék krumplipüré (vagy másféle krumpli), 2 szelet szikkadt kenyér, 20 dkg reszelt keményebb sajt, 5 dkg reszelt parmezán, 1 hagyma, 5-6 cikk fokhagyma, só, bors, 1 tojás, zsemlemorzsa, bő olaj; a körethez: 20 dkg kuszkusz, 1 púpozott teáskanál só, 1/2 teáskanál bors, 2 evőanál olívaolaj, 3 dl forralt víz; a szószhoz: 2 evőkanál paradicsompüré vagy 2 dl házi paradicsomlé, 2 csapott evőkanál étkezési keményítő, só, bors, xilit (vagy cukor), nagyon finomra morzsolt kakukkfű.
Elkészítése: A húst nagyon apró kockákra vágjuk (nem daráljuk, maradjon darabosan), majd összevegyítjük a krumplipürével, a kifacsart, összemorzsolt kenyérrel, a felaprított hagymával, a zúzott fokhagymával meg a kétféle sajttal. Hozzáadjuk a tojást, ízlés szerint sózzuk borsozzuk, majd beledolgozunk még 1-2 evőkanál zsemlemorzsát, vagy amennyi kell, hogy puha, de jól formázható masszát kapjunk. Nagyobb diónyi golyókat formázunk belőle, meghempergetjük zsemlemorzsában, és forró, bő olajban aranybarnára sütjük. A kuszkuszt tálba tesszük a többi hozzávalóval együtt, ráöntjük a forralt vizet, elkeverjük, majd lefedjük néhány percre. Azonnal tálalható is. A szószhoz a paradicsomlevet vagy a kb. 1,5 dl vízzel elkevert paradicsompürét főni tesszük. A keményítőt elkeverjük némi vízzel, és besűrítjük vele a paradicsomot. Tetszés szerint hígítjuk tovább vízzel, sóval, borssal, illetve valamilyen édesítővel ízesítjük, és jól kiforraljuk. A fasírttal és kuszkusszal tálaljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése