Egy nagyon finom, gyorsan elkészülő főfogás következik, ami jó segítség lehet az elfoglalt hétköznapokban. Az olajbogyót éppen el is lehet hagyni, de az adja meg az igazi jellegét. :) Vagy le lehet cserélni esetleg zöldre, ki ahogy szereti.
Olajbogyós, citromos csirkeragu
Hozzávalók 4 személyre: 3 fél csirkemell, 1 hagyma, 6-7 cikk fokhagyma, 1/2 citrom héja, 1 evőkanál paradicsompüré, 1 evőkanál liszt, 3 nagy evőkanál tejföl, 3 dl tej, 1 evőkanál szárított bazsalikom, 10-15 dkg kimagozott fekete olajbogyó, só, bors, olívaolaj.
Elkészítése: A hagymát finomra aprítjuk, a fokhagymát összezúzzuk, a csirkemellet falatnyi darabokra vágjuk. Kevés felhevített olívaolajon megdinszteljük a hagymát, majd rádobjuk a fokhagyma háromnegyedét. Miután elkavartuk, rádobjuk a húst, és állandóan kavargatva, nagy lángon, fehéredésig pirítjuk. Hozzáadjuk a paradicsompürét meg a lereszelt citromhéjat, , sózzuk, borsozzuk, illetve rászórjuk a bazsalikomot, és kevés vizet öntögetve alá puhára pároljuk (max. 10 perc). Ekkor zsírjára sütjük, megszórjuk a liszttel, elkeverjük, és felöntjük a tejjel. Beletesszük a tejfölt, ha szükséges további vízzel hígítjuk, hozzáadjuk a karikára vágott olajbogyót, valamint a maradék zúzott fokhagymát, és jól kiforraljuk. Ha szükséges, utánaízesítünk, és főtt (basmati) rizzsel tálaljuk.
FF - 2017/4
Szuper! :) Imádom az olajbogyót is, citromot is! :)
VálaszTörlés