2017. február 21., kedd

Barackzselé joghurtkrémmel

Sokszor nem is gondolnánk, hogy milyen egyszerűen elkészíthetünk egy-egy finomságot, és szinte hihetetlen hogy alig néhány hozzávalóból is mennyei ízeket és csodás látványt varázsolhatunk. Ilyen ez az alábbi desszert is, amihez egy barackbefőttet és némi görög joghurtot használtam. A többi hozzávaló már csupán apróság volt hozzá. :)


Barackzselé joghurtkrémmel

Hozzávalók 4 személyre a zseléhez: 1 nagy üveg barackbefőtt levével együtt (kb. 50 dkg mindenestől), 1-2 evőkanál xilit vagy fruktóz (cukor), 1 citrom leve, 10 g zselatinpor, víz;
a krémhez: kb. 40 dkg joghurt, 2 evőkanál fruktóz (3 evőkanál cukor), 1 citrom leve;
a díszítéshez: citromfűlevél.

Elkészítése: A befőttet leszűrjük, a levét pedig kiegészítjük annyi vízzel, hogy 5 dl folyadékunk legyen. A zselatinport beáztatjuk kb. 1,5 dl-be ebbőla  folyadékból, és néhány percig állni hagyjuk. A maradék lében feloldjuk a cukrot, illetve kis darabokra vágjuk a barackot (egy fél barackot félreteszünk a díszítéshez). A beáztatott zselatint felmelegítjük, majd összevegyítjük a többi folyadékkal, a barackkal, valamint a citromlével. Csinos poharakba vagy kelyhekbe adagoljuk, és hidegben hagyjuk megdermedni. A krémet tálalás előtt készítjük el. A joghurtot simára keverjük az édesítővel meg a citromlével, és a zselére kanalazzuk. A félretett barackot vékonyan felszeleteljük, és a poharak tetejére tesszük. Citromfűvel is díszítjük.

Megjegyzés: Hogy a zselé ilyen érdekesen álljon a pohárban, csupán annyit kell tenni, hogy miután a barackos keveréket poharakba adagoltuk, a poharakat kissé megdöntve megtámasszuk, és a zselé így dermed meg. Miután a poharakat megdöntöttük, egy kiskanállal igazítsuk meg benne a barackdarabokat is, hogy a felső részébe ne csak lé kerüljön, hanem gyümölcs is.
KT - 2017/3




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése