Sóskás
paradicsomleves
Hozzávalók 4-5
személyre: 2 púpozott evőkanál liszt, 5-6 evőkanál olaj, 1 liter paradicsomlé,
2 evőkanál házi paradicsomsűrítmény, 10-15 dkg főtt rizs, 20 dkg friss vagy fagyasztott sóska, 1
marék friss bazsalikomlevél, személyenként 1-1 főtt tojás, só, cukor.
Elkészítése: Az olajon habzásig melegítjük a lisztet, majd
felöntjük 3 dl paradicsomlével. Simára kavarjuk, majd hozzáadjuk a
paradicsomsűrítményt, eldolgozzuk, és hozzáadjuk a többi paradicsomlevet is.
Felforraljuk, és attól függően mennyire sűrűsödik be, tetszés szerint vízzel
hígítjuk tovább. Hozzáadjuk a főtt rizst, ezzel is hagyjuk felforrni, végül
pedig belekeverjük a csíkokra vágott sóskát meg a finomra aprított
bazsalikomot, és félrevesszük a lángról. Sóval és cukorral tetszés szerint
ízesítjük. Szeletelt főtt tojással kínáljuk.
Megjegyzés: A
paradicsomsűrítmény elhagyható, főleg az intenzívebb szín érdekében tehető bele.
A sózással óvatosak legyünk, különösen, ha az eltett paradicsomlevünk is sós. Paradicsomlé
helyett esetleg összeturmixolt paradicsomkonzervet is használhatunk, illetve
nyáron friss, hámozott paradicsommal is készíthető.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése