Ez még tavalyi, lefagyasztott laboda volt, de már bújik az idei friss a kertben. :)
Csirkefasírt labodás krumplipürével, labodás sajtszósszal
Hozzávalók 4 személyre: 60 dkg darált csirkehús, 2-3 szelet beáztatott,
kifacsart kenyér, 6 cikk zúzott fokhagyma, 1 tojás, só, bors, olaj;
A püréhez: 60 dkg krumpli, 20 dkg friss laboda, 5 dkg vaj, 2-3 dl tej, só;
A mártáshoz: 5 dkg vaj, 5 dkg liszt, 2 dl tejszín, 2 dl tej, 10 dkg kemény
sajt (pl. parmezán), a laboda főzőleve, só, citromlé.
Elkészítése: A fasírt
hzzávalóit összegyúrjuk, ízlés szerint sózzuk és borsozzuk, majd pogácsákat
formálunk belőle, és olajban aranybarnára sütjük. Papírtörlőre szedjük. A
krumplit meghámozzuk, sós vízben megfőzzük, majd leszűrjük, hozzáadjuk a vajat
és összetörjük. A tejet kicsinként öntögetve hozzá kézi mixerrel habosra
kavarjuk. A labodát kevés enyhén sós vízen kb. 5 percig főzzük, majd leszűrjük
(a főzővizet megtartjuk) és összeturmixoljuk. A labodapürét a krumplihoz
keverjük, ha szükséges további tejjel habosítjuk. A mártáshoz a felforrósított
vajban megfuttatjuk a lisztet, felöntjük a laboda megmaradt főzővizével meg a
tejszínnel, sűrűre főzzük, majd annyi tejjel hígítjuk, amilyen sűrű mártást
szeretnénk. Végül belekavarjuk a reszelt sajtot, sózzuk, illetve citromlével
ízesítjük. A fasírtot a krumplipürével és a mártással kínáljuk.
EK - 2017/5
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése