A recept szintén a Királyi ételek című könyvből való, és szintén Tatiana Radziwill hercegnő "küldte be" a szerkesztő Margit hercegnőnek. Nagyon finom desszert, a lányoknak elkészítettem gyerekpezsgőből is, és azt mondták, ilyent máskor is csináljunk.
Pezsgőzselé
Hozzávalók 4 személyre: 5 dl rozé pezsgő, 2,2 dl víz, 15 g zselatinpor, 2 evőkanál cukor, 1/2 citrom leve.
Elkészítése: A zseletinport beáztatjuk 70 ml vízbe, a többi vizet pedig lábosba öntjük, hozzáadjuk a cukrot meg a citromlevet, és addig melegítjük kavargatva, míg a cukor fel nem oldódik. Félrevesszük a lángról, hozzáadjuk a beáztatott zselatint, és addig kavargatjuk tovább, amíg a zselatin is fel nem oldódik. Hozzáöntjük lassan a pezsgőt, folytonosan kavarva, majd pezsgőskelyhekbe adagoljuk, és hidegbe tesszük néhány órára. Tálaláskor néhány csepp pezsgőt locsolunk a tetejére, és esetleg valamilyen zöld levéllel díszítjük.
EK - 2018/4
EK - 2018/4
Jeleu de şampanie
Ingrediente
pentru 4 persoane: 500 ml şampanie rozé, 220 ml apă, 15 g praf
gelatină, 2 linguri zahăr, zeama de la ½ lămâie.
Prepararea:
Gelatina se înmoaie în 70 ml apă rece. Restul apei se pune la foc cu zahărul şi
zeama de lămâie şi se amestecă până ce se dizolvă zahărul. Se ia de pe foc, se
adaugă gelatina înmuiată şi se amestecă până ce se dizolvă complet. Atunci se
toarnă uşor şampania, amestecând încontinuu. Se toarnă lichidul în cupe de
şampanie sau pahare şi se lasă la rece pentru câteva ore. La servire se
stropesc câteva picături de şampanie deasupra jeleului, eventual, pentru
aspect, se ornează cu o frunzuliţă verde.
BA - 2017/3
BA - 2017/3
Finom kanalazni való lehet, a színe pedig csodás :-)
VálaszTörlés