A csillagánizsos szószok nagyon bejönnek a családnak. A rózsabors pedig még különlegesebbé tette. Ez tipikusan az a fajta fogás, ami bár 3 részből áll, nem sok munkát igényel, és a mosatlan sem rengeteg. Nálunk a férjem imádja a krumplipürét, én viszont unom készíteni és unalmasnak is tartom (éppen ezért legtöbbször varálok rajta valamit, most viszont teljesen natúran hagytam), de amikor készítek, akkor roppant hálás szokott lenni érte. :) A nagylányom is. Irdatlan adagokat képes bevágni. :) Szerencsére, nem látszik rajta...
Szóval klasszikus felállás: hús, krumpli, szósz, mégis más, mint a klasszikus. :)
Pikáns kacsacomb
fűszeres meggyszósszal
Hozzávalók 4
személyre: 4 konyhakész kacsacomb, 1 csapott teáskanál só, ½ - ½ teáskanál
bors, gyömbérpor és őrölt koriander, 2-3 szem összetört szegfűbors és
borókabogyó, olívaolaj;
a szószhoz: 25 dkg meggy (fagyasztott vagy befőttből),
2 csapott evőkanál kukoricakeményítő, 1 csillagánizs, ½ teáskanál rózsabors, só,
cukor, citromlé;
a tálaláshoz: krumplipüré.
KT - 2017/4
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése