Ezt a receptet én találtam ki, legalábbis az arányokat magam állítottam össze, kísérleteztem ki. Egyetlen utalást találtam rá a neten, ezen az oldalon, amiről annyit írtak, hogy a Pilvax kávézó jellegzetes itala volt, és nem más volt, mint kávélikőr ánizzsal és vaníliával ízesítve. Ebből kiindulva komponáltam meg az alábbi receptet, ami nagyon finomra sikeredett.
Pilvax fűszeres
mokka (kávélikőr)
Hozzávalók: 1,5
dl víz, 3 evőkanál cukor, 4 adag erős feketekávé, 2-3 dl alkohol (pl. házi
pálinka vagy vodka), ½ mokkáskanál őrölt ánizs, 1 vaníliarúd, néhány kávészem.
Elkészítése: A vízből és a cukorból szirupot főzünk,
hozzáadjuk az ánizst és az egészben hagyott vaníliarudat, 1-2 percig főzzük
együtt, majd összevegyítjük a lefőzött kávéval. Miután kihűlt, beletöltjük az
alkoholt ízlés szerint adagolva, és végül átszűrjük sűrű szitán vagy
kávéfilteren. Csinos üvegbe töltjük, beleteszünk még néhány kávészemet, majd
kínálhatjuk is, de néhány napnyi állás-összeérés jót tesz neki.
EK - 2017/3
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése