2017. március 8., szerda

Pilvax fűszeres mokka (kávélikőr)

Ezt a receptet én találtam ki, legalábbis az arányokat magam állítottam össze, kísérleteztem ki. Egyetlen utalást találtam rá a neten, ezen az oldalon, amiről annyit írtak, hogy a Pilvax kávézó jellegzetes itala volt, és nem más volt, mint kávélikőr ánizzsal és vaníliával ízesítve. Ebből kiindulva komponáltam meg az alábbi receptet, ami nagyon finomra sikeredett. 


Pilvax fűszeres mokka (kávélikőr)

Hozzávalók: 1,5 dl víz, 3 evőkanál cukor, 4 adag erős feketekávé, 2-3 dl alkohol (pl. házi pálinka vagy vodka), ½ mokkáskanál őrölt ánizs, 1 vaníliarúd, néhány kávészem.


Elkészítése:  A vízből és a cukorból szirupot főzünk, hozzáadjuk az ánizst és az egészben hagyott vaníliarudat, 1-2 percig főzzük együtt, majd összevegyítjük a lefőzött kávéval. Miután kihűlt, beletöltjük az alkoholt ízlés szerint adagolva, és végül átszűrjük sűrű szitán vagy kávéfilteren. Csinos üvegbe töltjük, beleteszünk még néhány kávészemet, majd kínálhatjuk is, de néhány napnyi állás-összeérés jót tesz neki. 

EK - 2017/3


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése