Egy másik, diszkréten levendulás sütemény. Nagyon finom volt.
Diós-levendulás tortácskák
citrommázzal
Hozzávalók a
tésztához: 5 tojás, 1 csipet só, 5 csapott evőkanál cukor, 7 evőkanál liszt, 10
dkg nem túl finomra őrölt dióbél, ½ teáskanál sütőpor, 1 csapott evőkanál
morzsolt levendulavirág;
a krémhez: 25 dkg
mascarpone, 2 dl habtejszín, porcukor ízlés szerint;
a mázhoz: 10 dkg
porcukor, 4 evőkanál citromlé, esetleg pici ételfesték, kevés levendulavirág.
Elkészítése: A
tojásokat szétválasztjuk, a tojásfehérjét kemény habbá verjük a sóval meg
cukorral, majd óvatosan kavarva rendre beledolgozzuk a tojássárgáját, a
sütőporos lisztet, a dióbelet meg a levendulát. Sütőpapíros tepsibe simítjuk,
és 180 fokos sütőben kb. 15 perc alatt megsütjük. Miután kihűlt, 6-7 cm-es
fánkszaggatóval köröket szúrunk ki belőle. A krémhez a habtejszínt keményre
verjük 1-2 evőkanál porcukorral, majd simára dolgozzuk a mascarponéval. Két-két
köröcskét bőven megtöltünk krémmel, és letakarva hagyjuk néhány órát összeérni.
Ezután a máz hozzávalóit simára keverjük, rácsorgatjuk a tortácskákra,
megszórjuk kevés levendulavirággal és tálaljuk. Citromfűvel is díszíthetjük.
EK - 2017/6
EK - 2017/6
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése