2017. május 17., szerda

Zöldségvonat mártogatóssal

Gyermekekkel talán így könnyebben meg lehet etetni a zöldségeket is...



Zöldségvonat mártogatóssal

Hozzávalók: 4-5 színes húsú kaliforniai vagy más paprika, sárgarépa, karalábé, uborka, retek, paradicsom vagy más, tetszés szerinti zöldségek;
a mártogatóshoz: 10-15 dkg tehéntúró, néhány evőkanál joghurt, só, citromlé, petrezselyemzöld, 1-2 evőkanál olívaolaj.

Elkészítése: A paprikáknak levágjuk felső harmadát, majd óvatosan kivájjuk a belsejüket. Sárgarépát, retket, uborkát nem túl vékony karikákra vágunk, és fogpiszkálóval a paprikákhoz illesztjük kerék gyanánt. A többi zöldséget meghámozzuk, kis hasábokra vágjuk és beleállítjuk a kivájt paprikákba. Ezután a paprikákat sorban egymás mögé állítjuk, mint a vonatok vagonjait. A mártogatóshoz a túrót simára keverjük, joghurttal tetszés szerint lazítjuk, és sóval, citromlével és finomra aprított petrezselyemzölddel ízesítjük. Végül elkeverjük az olívaolajjal is.


EK - 2017/6


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése