2017. május 31., szerda

Levendulás csirkecomb

A levenduláról talán senkinek sem egy ropogós-pirosra sült csirkecomb ugrik be először, de istenbizony, akár be is ugorhatna. Mert irtó finom. Kicsit elvetelmültnek tartottam a gondolatot, amikor először belém nyilallt, de aztán mindinkább feldobódtam tőle. a végeredmény fantasztikus lett. 


Levendulás csirkecomb

Hozzávalók 4 személyre: 4 egész csirkecomb, só, bors, 1 csapott teáskanál morzsolt levendulavirág, olívaolaj.

Elkészítése: A konyhakész combokat bedörzsöljük az összekevert fűszerekkel, és hagyjuk legalább 1-2 óráig pácolódni. Ezután hőálló edénybe fektetjük, meglocsoljuk kevés olívaolajjal, és lefedve, 180 fokos sütőben, légkeverésen sütjük 35-40 percig. Ha a hús elkészült, a fedőt levesszük róla, a hőt megemeljük, és 5-10 perc alatt a combokat szép pirosra sütjük. Bármilyen körettel, salátával tálalható. 

EK - 2017/6

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése