2017. július 20., csütörtök

Barbecue csirkeszárny magvas salátával

Ilyenkor, nyáron lehet grillezni is, anniy csupán a hátulütője a dolognak, hogy a pác megéghet és sem látványra, sem ízre nem hozza  a várt eredményt. Azért meg lehet próbálni...


Barbecue csirkeszárny magvas salátával

Hozzávalók 4 személyre: 12-16 konyhakész csirkeszárny, só, bors, barbecue-szósz, 4-5 evőkanál olaj;
a barbecue-szószhoz: 2 dl házi ketchup, 2-2 evőkanál szójaszósz és worcestershire-szósz, 1-1 evőkanál méz és cukor;
a salátához: 1 kínai kel, 1-2 piros húsú kápia paprika, 2-3 sárgarépa, 2-3 zellerszár, 1-2 lila hagyma, 5-5 dk napraforgó- és tökmag, só, citromlé, olívaolaj.

Elkészítése: A csirkeszárnyat megtörölgetjük, és enyhén megszórjuk sóval meg borssal. A szósz hozzávalóit simára keverjük egy tálban, majd beletesszük a csirkeszárnyat, kézzel jól összeforgatjuk, és lehetőség szerint állni hagyjuk egy ideig (akár egész éjszakán át is). Elkésítéskor a csirkeszárnyakat kiszedjük a pácból (leheőleg minél több pác maradjon rátapadva), hőálló edénybe rakjuk, meglocsoljuk kevés olajjal, és először lefedve, majd fedő nélkül 220 fokon kb. félóra alat készre sütjük. A salátáthoz a zöldségeket csíkokra vágjuk, illetve lereszeljük, megsórjuk kevés sóval, illetve meglocsoljuk citromlével, és öszeforgatjuk. Tálalás előtt olívaolajat locsolunk rá, és  a tányérokon megszórjuk magvakkal.

Megjegyzés: Ha van konyhai robotunk, ne átalljuk használni azt; az előkészített zöldségeket 1-2 perc alatt nagyon szép vékony csíkokra vagy szeletekre vághatjuk vele.

Tipp: A visszamaradt pácot állandóan kavargatva felforralhatjuk egy edénykében, és a hús mellé kínálhatjuk. 

EK - 2017/8

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése