Ilyenkor, nyáron lehet grillezni is, anniy csupán a hátulütője a dolognak, hogy a pác megéghet és sem látványra, sem ízre nem hozza a várt eredményt. Azért meg lehet próbálni...
Barbecue csirkeszárny magvas salátával
Hozzávalók 4 személyre: 12-16 konyhakész csirkeszárny, só, bors,
barbecue-szósz, 4-5 evőkanál olaj;
a barbecue-szószhoz: 2 dl házi ketchup, 2-2 evőkanál szójaszósz és
worcestershire-szósz, 1-1 evőkanál méz és cukor;
a salátához: 1 kínai kel, 1-2 piros húsú kápia paprika, 2-3 sárgarépa, 2-3
zellerszár, 1-2 lila hagyma, 5-5 dk napraforgó- és tökmag, só, citromlé,
olívaolaj.
Elkészítése: A csirkeszárnyat megtörölgetjük, és enyhén megszórjuk sóval
meg borssal. A szósz hozzávalóit simára keverjük egy tálban, majd beletesszük a
csirkeszárnyat, kézzel jól összeforgatjuk, és lehetőség szerint állni hagyjuk
egy ideig (akár egész éjszakán át is). Elkésítéskor a csirkeszárnyakat
kiszedjük a pácból (leheőleg minél több pác maradjon rátapadva), hőálló edénybe
rakjuk, meglocsoljuk kevés olajjal, és először lefedve, majd fedő nélkül 220
fokon kb. félóra alat készre sütjük. A salátáthoz a zöldségeket csíkokra
vágjuk, illetve lereszeljük, megsórjuk kevés sóval, illetve meglocsoljuk
citromlével, és öszeforgatjuk. Tálalás előtt olívaolajat locsolunk rá, és a tányérokon megszórjuk magvakkal.
Tipp: A visszamaradt pácot állandóan kavargatva felforralhatjuk egy edénykében, és a hús mellé kínálhatjuk.
EK - 2017/8
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése