Most, amikor minden van hozzá...
Sárgarépás
karalábésaláta
Hozzávalók 3-4
személyre: 2 friss karalábé, 2 nagyobbacska sárgarépa, 10-15 szem
koktélparadicsom, petrezselyemzöld, tökmag;
Az öntethez: 2 dl
majonéz, 1 dl joghurt, 1 evőkanál magos mustár, só, cukor, fehérbors, esetleg
citromlé.
Elkészítése: A zöldségeket meghámozzuk. A karalábét
lereszeljük a kis lyukú reszelőn, a sárgarépát pedig a kis lyukú reszelőn. A
koktélparadicsomot szeletekre vágjuk, és összekeverjük a karalábéval meg a
sárgarépával. Megszórjuk petrezselyemzölddel és tökmaggal, majd a
majonézöntettel kínáljuk. Az öntet hozzávalóit simára keverjük, és tetszés
szerint ízesítjük.
Megjegyzés: Ha
szeretnénk, maradék sült vagy főtt hússal, esetleg jó minőségű füstölt sonkával
is kiegészíthetjük.
FF - 2017/7
FF - 2017/7
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése