... gyömbérrel, fokhagymával, pezsgővel...
Fűszeres csirkeszárnyak
Hozzávalók 4 személyre: 16-20 csirkeszárny, 1 hagyma, 2
paradicsom, 1 piros húsú paprika, 1 maréknyi fokhagymacikk, diónyi gyömbér, 1
csípős paprika,1 nagy csokor petrezselyemzöld, só, bors, olaj, kevés pezsgő
vagy bor.
Elkészítése: A csirkeszárnyakat alaposan átnézzük,
leöblítjük, konyhai törlővel megszárítgatjuk, illetve sóval és borssal
ízesítjük. Egy lábosba kevés olajat öntünk, elterítjük benne a csíkokra vágott
hagymát és paprikát meg az összedarabolt paradicsom felét, rászórjuk a
lereszelt gyömbért meg a finomra aprított csípős paprikát, majd belehelyezzük a
csirkeszárnyakat. Erre rászórjuk az egészben hagyott fokhagymacikkeket, a
maradék paradicsomot, illetve eloszlatjuk rajta az összetépkedett
petrezselyemzöldet, illetve kevés sót és borsot szórunk még a tetejére. Ha van
borunk vagy pezsgőnk (ha nyaralás közben netán ünnepelni való adódik, mint
nálunk), aláöntünk egy keveset, ha nem, kevés vízzel helyettesítjük, és
lefedve, mérsékelt lángon, 20-25 perc alatt készre pároljuk. Félidőben
ajánlatos a szárnyakar átforgatni, hogy egyenletesen puhuljanak. Lehet közben
rizst főzni mellé, de nem muszáj: egyszerűen friss kenyérrel is nagyon finom és
laktató, a keletkezett szaftot is mártogatva vele.
KT - 2017/8
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése