Karalábés zöldségleves
Hozzávalók (4
személyre): 1 csirkefarhát nyakával együtt, 2 nagy sárgarépa, 1 paszternák, 2
zsenge karalábé, 1 hagyma, 10 dkg cérnametélt, 3 evőkanál olaj, só, metélőhagyma.
Elkészítése: A
konyhakész csirkefarhátat főni tesszük annyi enyhén sós vízben, amennyi jól
ellepi. A zöldségeket meghámozzuk, megmossuk és kis kockákra vágjuk, a hagymát
finomra aprítjuk. A karalábét és a
sárgarépát néhány percig dinszteljük a felforrósított olajon, majd hozzáadjuk a
hagymát és a paszternákot is. Még néhány percig pirítjuk, majd beletesszük a
csirkealaplébe, amiből már előzőleg kiszedtük a megfőtt farhátat. Felforraljuk,
és addig főzzük, amíg a zöldségek meg nem puhulnak. Végül beletesszük a
cérnametéltet, utánasózunk, és még 1-2 percig főzzük. Megszórjuk aprított metélőhagymával,
és tálaljuk.
Megjegyzés: A főtt
húst leszedegetjük a csontról, és vagy visszatesszük a levesbe, vagy
felhasználjuk valamilyen más ételhez, pl. salátához. Mi a levessel ettük.
KAL - 2018.
BA - 2019/1.
KAL - 2018.
BA - 2019/1.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése