2017. augusztus 14., hétfő

Karalábés zöldségleves

Ez a leves a nyaralásunkkor készült elsősorban azért, mert kezdeni kellett valamit a csirke megmaradt farhátával és nyakával, másodsorban mert nagyon könynen és gyorsan elkészült. Harmadsorban pedig isteni finom is lett. :) Aki nem hiszi, ... :)



Karalábés zöldségleves


Hozzávalók (4 személyre): 1 csirkefarhát nyakával együtt, 2 nagy sárgarépa, 1 paszternák, 2 zsenge karalábé, 1 hagyma, 10 dkg cérnametélt, 3 evőkanál olaj, só, metélőhagyma.

Elkészítése: A konyhakész csirkefarhátat főni tesszük annyi enyhén sós vízben, amennyi jól ellepi. A zöldségeket meghámozzuk, megmossuk és kis kockákra vágjuk, a hagymát finomra aprítjuk. A  karalábét és a sárgarépát néhány percig dinszteljük a felforrósított olajon, majd hozzáadjuk a hagymát és a paszternákot is. Még néhány percig pirítjuk, majd beletesszük a csirkealaplébe, amiből már előzőleg kiszedtük a megfőtt farhátat. Felforraljuk, és addig főzzük, amíg a zöldségek meg nem puhulnak. Végül beletesszük a cérnametéltet, utánasózunk, és még 1-2 percig főzzük. Megszórjuk aprított metélőhagymával, és tálaljuk.


Megjegyzés: A főtt húst leszedegetjük a csontról, és vagy visszatesszük a levesbe, vagy felhasználjuk valamilyen más ételhez, pl. salátához. Mi a levessel ettük. 

KAL - 2018.
BA - 2019/1.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése