Valamikor a tavasszal készült ez a leves, amikor még friss volt a báránycsontom. :) De persze, nem muszáj ehhez kimondottan báránycsont, jó az mással is, még nélküle is. Ilyenkor, kánikulában, főleg nélküle, hogy még hamarabb elkészüljön.
Tárkonyos krumplileves báránycsonttal
Hozzávalók 4-5 személyre: 50-60 dkg húsos báránycsont, 4-5 új sárgarépa,
4-5 krumpli, 1 csokor újhagyma, 1 piros színű kápia paprika, 1 kis csokor
tárkony, só, citromlé.
Elkészítése: A báránycsontot enyhén sós vízben főni tesszük, és amikor
majdnem megfőtt, beletesszük a kis kockákra vágott sárgarépát, krumplit és
kápia paprikát, illetve a karikára vágott újhagymát. Addig főzzük, amíg minden
teljesen meg nem puhul. A csontot kiszedjük, a húst leszedjük róla, és
visszatesszük a levesbe. A levest felforraljuk, sóval és citromlével ízesítjük,
illetve megszórjuk a száráról lecsipkedett, összeaprított tárkonylevelekkel.
KAL - 2018.
BA - 2017/10
KAL - 2018.
BA - 2017/10
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése