Gesztenyekrémes,
gyümölcsös palacsintakosár
Hozzávalók 4
személyre: 1 dl tej, 1 tojás, 10 dkg liszt, 1 csipet só, 1 teáskanál cukor, 1
evőkanál + egy kevés olaj, víz;
a krémhez: 30 dkg
gesztenyepüré, 2,5 dl habtejszín;
továbbá:
különböző színű gyümölcsök (pl. barack, kivi, banán, meggy), menta vagy
citromfű.
Elkészítése: A
palacsinta hozzávalóit a felsorolás sorrendjében turmixgépbe rakjuk,
összedolgozzuk, majd annyi vizet adunk hozzá, hogy megfelelő állagú masszát
kapjunk. A keverékből olajozott serpenyőben 4 palacsintát sütünk, és
mindegyiket öblös kenelybe helyezzük, kosárszerűen. A krémhez a gesztenyepürét
összetörjük, majd rendre belekavarjuk a kemény habbá vert tejszínt. A
palacsintakosarakat megtöltjük gesztenyekrémmel, majd mindegyikre gyümölcsöket teszünk,
és valamilyen zöld levéllel díszítjük.
PAL - 2017.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése