Régi leves nálunk, még a nyáron készült, de azért most is aktuális még egy kis ideig. A kertünkben még javában érik a paradicsom. :)
Paradicsom-krémleves
pirított krumplival
Hozzávalók 4
személyre: 1 hagyma, 1 nagy sárgarépa, 60 dkg krumpli, 3-4 paradicsom, 2 cikk
fokhagyma, 5-6 nagy bazsalikomlevél, só, bors, olaj;
a feltéthez:
20-25 dkg krumpli, olaj, só.
Elkészítése: A hagymát szeletekre vágjuk, és
megdinszteljük kevés olajon. Hozzáadjuk a kis kockákra vágott sárgarépát,
megdinszteljük, majd egy-egy kevés vizet öntve hozzá néhány percig pároljuk.
Beletesszük a krumplit, felöntjük csupán
annyi vízzel, amennyi épp ellepi, megsózzuk, illetve megborsozzuk, és fedő
alatt, néha megkavarva majdnem készre főzzük. Hozzáadjuk az összedarabolt
paradicsomot és fokhagymát, 2-3 percig főzzük még, majd összeturmixoljuk a
bazsalikomlevéllel együtt. Visszaöntjük az edénybe, vízzel tetszés szerint
hígítjuk, és jól kiforraljuk. Ízlés szerint utánaízesítünk. A feltéthez a
krumplit meghámozzuk, kb. 2x2 cm-es kockákra vágjuk, és olajban piros-ropogósra
pirítjuk. A levest a pirított krumplival tálaljuk.
FF - 2017/8
Köszi a receptet! Örültem, hogy rátaláltam, mert más, mint a szokásos!
VálaszTörlésÖrülök, hogy tetszik. Hát mindig próbálok valami mást, másképpen készíteni, mint a szokásos. :) Jók a hagyományos ételek is, de néha újdonságra, különlegességre vágyunk. Ebben valóban az a jó, hogy bár teljesen hagyományosak az alapanyagok, mégis valami más a végeredmény. Jó étvágyat hozzá! :)
VálaszTörlés