Egyszerű, de nagyszerű:
Tormás halkrém
marinált céklával és cukkinivel
Hozzávalók 4
személyre: 25-30 dkg halhús (konzervből), 15 dkg nagyon sűrű görög joghurt vagy
mascarpone, 1-2 evőkanál reszelt ecetes torma, só, bors, citromlé;
a kísérőkhöz: 2
kisebb vagy 1 hosszúkás alakú cékla, 1 karcsú cukkini, 2-2 dl víz, 4-4 evőkanál
borecet, 2-2 evőkanál cukor, 1-1 teáskanál só.
Elkészítése: Először a zöldségekkel kezdjük, akár előző
nap is elkészíthetjük. A céklát meghámozzuk, és lehetőleg nagyon vékonyan
felszeleteljük. A cukkinit jól megmossuk, és a zöldséghámozó segítségével
héjastól vékony, hosszú csíkokra vágjuk. A kétféle zöldséget külön-külön
tálkákba tesszük, és leöntjük a sóval, ecettel és cukorral ízesített vízzel.
Néha megforgatva állni hagyjuk min. 1 órán át. A krémhez a halhúst kézi
mixerrel összetörjük, majd hozzáadjuk a joghurtot meg a tormát, és jó habosra keverjük.
Ízlés szerint sózzuk-borsozzuk, illetve citromlével savanyítjuk. Ha mascarponét
használunk, picivel erőteljesebben kell savanyítani. Ízlés szerint több vagy
kevesebb tormát is lehet használni. Tálaláskor friss vagy pirított
kenyérszeleteket megkenünk halkrémmel, és kirakjuk marinált cékla- és
cukkiniszeletekkel.
EK - 2017/10
De finom különlegesség!
VálaszTörlésTényleg az. A krém is, de a marinált zöldségek nálam vitték a pálmát. :)
VálaszTörlés