2017. szeptember 3., vasárnap

Ropogós rántott csirke szalmakrumplival

Ilyen rántott csirkét még sosem készítettem, és szemfüles lányaim ezt meg is jegyezték evés közben. De annyira ízlett nekik (mint az egészségtelen ételek általában), hogy arra kértek, legalább havonta egyszer iktassuk be. :) Nem tudom, hogy betartom-e, de tényleg finom volt... :P :) 



Ropogós rántott csirke szalmakrumplival 

Hozzávalók 4 személyre: 12-16 csirkealsócomb, só, bors, pirospaprika, 3-4 tojás, liszt, bő olaj, 80 dkg krumpli; a tálaláshoz: házi ketchup vagy paradicsomszósz.

Elkészítése:  A konyhakész csirkecombokat megfőzzük sós-borsos vízben, majd kiemeljük, és hagyjuk megszikkadni. Ezután enyhén megszórjuk só, bors és pirospaprika keverékével. A fűszerezett combokat lisztbe, ízesített felvert tojásba forgatjuk, majd a panírozást megismételve forró bő olajban néhány perc alatt aranybarnára sütjük. Konyha papírtörlőn hagyjuk lecsepegni. A krumplit meghámpzzuk, vékonyan felkarikázzuk, és adagonként olajban kisütjük. A hússal és paradicsomszósszal kínáljuk.

Tipp: A második panírozáskor a combokat zsemlemorzsába vagy összetört burgonyasziromba, esetleg kukoricapehelybe is forgathatjuk.

Megjegyzés: A combokat addig főzzük, míg megpuhulnak, de nem esnek szét. A főzővizet felhasználhatjuk valamilyen finom leves alapjául. 

EK - 2018/9




Pui pane crocant cu cartofi prăjiți

Ingrediente pentru 4 persoane: 12-16 copane de pui, sare, piper, boia de ardei dulce, 3-4 ouă, făină, ulei, 800 g cartofi;
pentru servire: ketchup sau sos de roșii de casă.

Prepararea: Copanele se curăță și se spală, după care se fierb în apă cu sare și piper. se scot cu grijă și se pun pe o farfurie pentru a se răci puțin și a se usca. Se presară ușor cu sare, piper și boia, după care se tăvălesc în făină, se dau prin ou bătut condimentat, iar apoi se repetă ambele procedee (adică se dau de două ori prin făină și ou). Se prăjesc în ulei abundent, încins până ce devin aurii și crocante. Se scot pe șervet de hârtie. Se curăță cartofii, se taie rondele subțiri și se prăjesc în uleiul încins în mai multe tranșe. Cartofii și copanele se servesc cu sos de roșii sau ketchup.

Idee: După ce se dau copanele a doua oară prin ou, se pot tăvăli și prin pesmet, fulgi de porumb sau chipsuri zdrobite.

Observație: Copanele se fierb în apă până ce se gătesc bine, dar nu se desface carnea de pe os. Apa în care au fiert, se poate folosi ca bază pentru supe sau ciorbe.

BA - 2020/4

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése