Halas vöröslencsekrém
Hozzávalók (4 személyre): 20 dkg
vöröslencse, 1 olajos halkonzerv, 1 közepes paradicsom, 1 kicsike hagyma, 2
cikk fokhagyma, néhány friss bazsalikomlevél, só, citromlé, bors.
Elkészítése: A vöröslencsét szűrőbe
téve jól megmossuk, majd kétszeres mennyiségű vízben (kb. 5 dl) 15-20 perc
alatt puhára főzzük. Miután megfőtt, visszaöntjük a szűrőbe, hogy jól
lecsepegjen, és úgy hagyjuk kihűlni. A paradicsomot, a hagymát és a fokhagymát
blenderbe tesszük 2-3 evőkanál főtt lencsével meg a halkonzerv leszűrt olajával
együtt, és simára turmixoljuk. Ezután tálkába öntjük, belekavarjuk a többi
lencsét, az összedarabolt halat és a finomra aprított bazsalikomot. Sóval,
borssal és citromlével ízesítjük tetszés szerint. További paradicsommal vagy
bármilyen más zöldséggel kínáljuk friss vagy pirított kenyér kíséretében.
Megjegyzés: Ha kevésbé halízűnek szeretnénk a krémet, hagyjuk el belőle a konzerv olaját, használjunk néhány evőkanálnyi olívaolajat helyette.
KT - 2017/9
BA - 2017/11
KT - 2017/9
BA - 2017/11
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése