Eszembe nem jutna zellerrel együtt készíteni a csirkét. De a román háziasszonyoknak igen. Egy régi folyóiratban találtam a receptet, és azért a magam módján készítettem el. nagyon finom étel, mindenki szerette nálunk.
Pikáns zöldséges csirke
Hozzávalók (4-5 személyre): 1 egész
csirke, 1 nagy hagyma, 1 kisebb zeller, 2 közepes sárgarépa, 1 zöld és 1 piros
húsú paprika, 2-3 evőkanál csiliszósz vagy 1 csapott teáskanál csilipehely, 4
evőkanál fehérborecet, 2 evőkanál cukor, só, olaj, 2 evőkanál olívaolaj,
petrezselyemzöld.
Elkészítése: A csirkét átnézzük és
feldaraboljuk. A hagymát megdinszteljük 2 evőkanál olajon, majd hozzáadjuk az
először nagyobb darabokra vágott, majd vékonyan felszeletelt zellert, és kevés
vizet öntve alá 2-3 percig lefedve pároljuk. Hozzáadjuk a csirkét, ráöntjük a
csiliszószt, megsózzuk, jól összeforgatjuk, és kevés víz hozzáadásával 20-25
perc alatt majdnem készre pároljuk. A sárgarépát lereszeljük a nagy lyukú
reszelőn, a paprikát vékony csíkokra vágjuk. 3-4 evőkanál olajon megdinszteljük
először a sárgarépát, majd hozzáadjuk a paprikát, és kavargatva néhány percig
dinszteljük. Egy tálkában összekeverjük az ecetet, a cukrot, kb. 1 teáskanál
sót meg az olívaolajat, és ráöntjük a paprikás répára. Elkeverjük, ha
szükséges, ízlés szerint utánaízesítünk, és kevés víz hozzáadásával kb. 5
percig pároljuk. Végül a répás keveréket hozzáadjuk a csirkéhez, óvatosan
összekavarjuk, és 5-6 perc alatt jól összerotyogtatjuk. Ha szükséges, tovább
igazítunk az ízén, és végül megszójuk aprított petrezselyemzölddel. Bármilyen
körettel, vagy egyszerűen csak kenyérrel is tálalható.
EK - 2017/10.
EK - 2017/10.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése