Italo Santelli olasz származású, sokáig Magyarországon élő vívómester volt. Kedvenc helye a Gellért szálloda volt, amelynek éttermét Gundel Károly vezette. Oda tért be szinte minden nap tízóraizni, és mivel ez a rántotta volt a kedvence, végül róla nevezték el.
Santelli-rántotta
Hozzávalók (1 személyre): 5 dkg házi füstölt szalonna, 20
dkg debreceni kolbász, 1 zöldpaprika, 1 paradicsom, 2-3 evőkanál olaj, 3-4
tojás, só, bors, kevés sajt, petrezselyemzöld.
Elkészítése: A kis kockákra vágott szalonnát megpirítjuk az
olajon, zsírját kiolvasztjuk. A kolbászt, a kicsumázott paprikát meg a
paradicsomot vékony karikákra vágjuk. A szalonnára dobjuk a kolbászt, hagyjuk
megpirulni, majd beletesszük a paprikát, és amikor kissé összeesett, hozzáadjuk
a paradicsomkarikákat is. Megszórjuk sóval-borssal, addig pároljuk, amíg a paradicsom
leve el nem fő. Ráöntjük a felvert, ízesített tojást, és lefedve, óvatosan
rázogatva addig sütjük, amíg a teteje is meg nem dermed. Nem fordítjuk meg. Sajttal (parmezánnal a legjobb) megszórva kínáljuk.
FF - 2017/9.
FF - 2017/9.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése