Tiszta paleo összeállítás. A tészta nem mondom, hogy a legfinomabb valami, amit életemben ettem, de ha valaki igényli az ilyesmit a hús mellé, akkor jó, hogy van rá alternatíva. A mákliszttésztánál mindenképpen finomabb volt. Az szörnyen csikorgott-ropogott a fogaim között. Azóta sem vettem ilyen tésztákat, pedig már jónéhány hónapja készült ez az étel.
Zöldségekkel
párolt marhaszelet tökmagliszttésztával
Hozzávalók
(4 személyre): 80 dkg – 1 kg marhahús (hátszín vagy felsál) só, bors, kakukkfű,
olívaolaj vagy sertészsír; 2 hagyma, 3 sárgarépa, 1 petrzselyemgyökér, 1 kisebb
zellergumó, 1 piros húsú paprika, 5-6 cikk fokhagyma, petrezselyemzöld, só,
bors, olívaolaj; továbbá: tökmaglisztből készült szélesmetélt, olívaolaj, só.
Elkészítése:
A húst ujjnyi vastagon felszeleteljük, majd megszórjuk sóval, borssal és
morzsolt kakukkfűvel. Felforrósított olívaolajon vagy sertészsíron minden
oldalán hirtelen megpirítjuk, majd kiszedjük és félretesszük. A visszamaradt
zsiradékban megdinszteljük az apróra vágott hagymát, majd rendre hozzáadjuk a
kis kockákra vágott többi zöldséget is, és néhány percig együtt dinszteljük.
Sóval, borssal ízesítjük, majd ráhelyezzük a hússzeleteket, aláöntünk annyi
vizet, amennyi a húst éppencsak ellepi, és nem túl nagy lángon, lefedve, néha
megrázogatva 1-1,5 órán át pároljuk. Ha a folyadék elpárolog, kevés forró
vízzel pótoljuk. Az utolsó 10 percben hozzáadjuk a zúzott fokhagymát is. Végül,
ha a hús már megpuhult, hagyjuk a levét jól elpárologni, és megszórjuk
petrezselyemzölddel. A tésztát enyhén sós vízben kifőzzük a tasakon lévő
utasítás szerint, majd meglocsoljuk olívaolajjal, és összekeverjük. A húst a
zöldségekkel és akifőzött tésztával kínáljuk.
EK - 2017/11
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése