2017. december 6., szerda

Hóember-tündértorta

„Építsünk egy nagy-nagy, pocakos hóembert...”


Hóember-tündértorta 

Hozzávalók (12 darabhoz): 10-10 dkg fehér csokoládé, vaj és liszt, 3 közepes tojás, 3 evőkanál cukor, 1 tasak vaníliás cukor, 1 csipet só;
a mázhoz: 1 tojásfehérje, 2-3 evőkanál citromlé, 4-5 csapott evőkanál porcukor;
továbbá: 12 fehér mályvacukor, 5 dkg étcsokoládé, piros íróka vagy piros színű fondant, színes cukorkák.

Elkészítése:  A fehér csokoládét összeolvasztjuk a vajjal. A tojást habosra dolgozzuk a cukorral, a vaníliás cukorral  meg a sóval. A kétféle masszát összevegyítjük, és beledolgozzuk a lisztet is. Papírkapszlival bélelt muffinformákba adagoljuk, és 180 fokos sütőben kb. 20 perc alatt készre sütjük. A mázhoz a tojásfehérjét keményre verjük, majd felváltva, kanalanként hozzáadagoljuk a porcukrot és a citromlevet, miközben folyamatosan verjük. A mázat a kihűlt muffinokra kanalazzuk, és hagyjuk enyhén elfolyni a tetején. Az étcsokoládét mikróban megolvasztjuk, fogpiszkáló segítségével szemeket és szájat készítünk belőle a fehér mályvacukrokra, majd piros írókával répaorrot is nyomunk rá. A kész fejeket belenyomjuk a mázba, majd olvasztott csokoládéval kezeket is készítünk a hóembereknek, színes cukorkákból pedig gombokat rakunk. Hűvös helyen hagyjuk, hogy a máz kissé megszikkadjon.

Megjegyzés: Ha kisebb formáink vannak, abban is süthetjük a muffinokat, úgy kb. 15 darab fog kijönni az adagból. 

ADV+KAR/2017



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése