„Építsünk egy nagy-nagy, pocakos hóembert...”
Hóember-tündértorta
Hozzávalók (12
darabhoz): 10-10 dkg fehér csokoládé, vaj és liszt, 3 közepes tojás, 3 evőkanál
cukor, 1 tasak vaníliás cukor, 1 csipet só;
a mázhoz: 1
tojásfehérje, 2-3 evőkanál citromlé, 4-5 csapott evőkanál porcukor;
továbbá: 12 fehér
mályvacukor, 5 dkg étcsokoládé, piros íróka vagy piros színű fondant, színes
cukorkák.
Elkészítése: A fehér csokoládét összeolvasztjuk a vajjal.
A tojást habosra dolgozzuk a cukorral, a vaníliás cukorral meg a sóval. A kétféle masszát
összevegyítjük, és beledolgozzuk a lisztet is. Papírkapszlival bélelt
muffinformákba adagoljuk, és 180 fokos sütőben kb. 20 perc alatt készre sütjük.
A mázhoz a tojásfehérjét keményre verjük, majd felváltva, kanalanként
hozzáadagoljuk a porcukrot és a citromlevet, miközben folyamatosan verjük. A
mázat a kihűlt muffinokra kanalazzuk, és hagyjuk enyhén elfolyni a tetején. Az
étcsokoládét mikróban megolvasztjuk, fogpiszkáló segítségével szemeket és
szájat készítünk belőle a fehér mályvacukrokra, majd piros írókával répaorrot
is nyomunk rá. A kész fejeket belenyomjuk a mázba, majd olvasztott csokoládéval
kezeket is készítünk a hóembereknek, színes cukorkákból pedig gombokat rakunk.
Hűvös helyen hagyjuk, hogy a máz kissé megszikkadjon.
Megjegyzés: Ha
kisebb formáink vannak, abban is süthetjük a muffinokat, úgy kb. 15 darab fog
kijönni az adagból.
ADV+KAR/2017
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése