Kekszes csokoládékocka
Hozzávalók (kb.
20x20-as formához): 25 dkg magas kakaótartalmú csokoládé, 8 dkg vaj, 0,5 dl
tej, 25 dkg keksz, 5-5 dkg maszola, kandírozott narancshéj, vágott mandula,
néhány mályvacukor.
Elkészítése:
Vízgőz fölött összeolvasztjuk az összetördelt csokoládét, a vajat meg a tejet,
és szép simára keverjük. Ezután beleforgatjuk a félig darabosra, félig
finomabbra tördelt kekszet, a mazsolát, a mandulát és a kandírozott
narancshéjat, és jól összekeverjük. A mályvacukrot porcukorba mártogatott
ollóval kicsi darabokra vagdossuk, és azt is belekavarjuk a masszába. A
keveréket háztartási fóliával bélelt formába nyomkodjuk, letakarjuk fóliával,
és hidegre tesszük dermedni. Tálalás előtt kockára vágjuk. Hűtőben tároljuk,
hogy meg ne puhuljon.
Nektek is vidám szilveszterezést és boldog új évet! Ilyen finomság mellett biztos meglesz :-)
VálaszTörlésKöszönjük szépen, megvolt. :)
VálaszTörlés