2018. február 25., vasárnap

Lazacszelet friss salátával

Hal és saláta: mindig nyerő páros.


Lazacszelet friss salátával 

Hozzávalók 4 személyre: 80 dkg lazacfilé, só, bors, 2 mandarin, 3 evőkanál olívaolaj, 3 dkg vaj; a salátához: 2 marék zsenge céklalevél (vagy bármiylen más leveles saláta), 1 kígyóuborka, 25 dkg koktélparadicsom, só, citromlé, olívaolaj.

Elkészítése: A lazacot mindkét oldalán sózzuk és borsozzuk, majd a felforrósított olajra tesszük, és egyik oldalán 1 percig sütjük. Ekkor megfordítjuk, 1 percig pirítjuk ezen az oldalán is, majd ráfacsarjuk 2 mandarinnak a levét, és nagy lángon hagyjuk párolódni, amíg a folyadék el nem párolog (2-3 perc). Hozzáadjuk a vajat, és miután megolvadt, folyamatosan rákanalazzuk a lazacszeletekre, míg azok szép pirosra nem sülnek. A salátához az uborkát vékonyan felszeleteljük, a koktélparadicsomot mérettől függően kettőbe vagy négybe vágjuk. Egy tálban összevegyítjük a céklalevéllel vagy salátával, és sóval, citromlével, illetve olívaolajjal ízesítjük. Lazán összeforgatjuk, és a hal mellé kínáljuk.

ÉÍ - 2018/TAVASZ

1 megjegyzés: