2018. március 23., péntek

Olajbogyós-csirkés spagetti


Amikor hazamész egy csirkemellel felszerelkezve, a kamrában van egy csomag spagetti, és rajtad kívül még három éhes száj, akkor fél óra sem kell, és már lehet is enni. Az alábbi finomságot: 


Olajbogyós-csirkés spagetti

Hozzávalók (4 személyre):  60 dkg csirkemell, 2 hagyma, 5 cikk fokhagyma, 30 dkg koktélparadicsom, 15 dkg kimagozott zöld olajbogyó, 2-3 evőkanál aprított kapribogyó, 40 dkg teljes kiőrlésű spagetti, 3 dl tejszín, só, bors, oregánó, olívaolaj, citromlé.

Elkészítése: A csirkemellet szeletekre majd csíkokra vágjuk, a hagymát pedig finomra aprítjuk. Vizet forralunk, majd megsózzuk, és kifőzzük benne a tésztát. Felforrósított olívaolajon megdinszteljük a hagymát, majd rádobjuk a csirkecsíkokat, és állandóan kavargatva fehéredésig pirítjuk. Megsózzuk, megborsozzuk, illetve megszórjuk szárított oregánóval, majd saját levében hagyuk néhány percig párolódni. Beletesszük az olajbogyót, a kapribogyót, a zúzott fokhagymát meg a tetszés szerint feldarabolt vagy egészben hagyott koktélparadicsomot, felöntjük a tejszínnel, és jól kiforraljuk. A végén utánaízesítünk sóval és borssal, illetve ha szeretnénk, kevés citromlével savanyítjuk. Az időközben kifőtt spagettit leszűrjük, hozzáadjuk a mártásos húshoz, és jól összekeverjük. Ha szükségesnek ítéljük, a mártáshoz önthetünk 1-2 kisebb merőkanálnyit a tészta főzővizéből is, hogy a mártás jól bevonja a tésztát. Bármilyen salátával, savanyúsággal kínálhatjuk.

EK - 2018/5



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése