Amikor hazamész egy csirkemellel felszerelkezve, a kamrában van egy csomag spagetti, és rajtad kívül még három éhes száj, akkor fél óra sem kell, és már lehet is enni. Az alábbi finomságot:
Olajbogyós-csirkés
spagetti
Hozzávalók (4
személyre): 60 dkg csirkemell, 2 hagyma,
5 cikk fokhagyma, 30 dkg koktélparadicsom, 15 dkg kimagozott zöld olajbogyó, 2-3
evőkanál aprított kapribogyó, 40 dkg teljes kiőrlésű spagetti, 3 dl tejszín,
só, bors, oregánó, olívaolaj, citromlé.
Elkészítése: A
csirkemellet szeletekre majd csíkokra vágjuk, a hagymát pedig finomra aprítjuk.
Vizet forralunk, majd megsózzuk, és kifőzzük benne a tésztát. Felforrósított
olívaolajon megdinszteljük a hagymát, majd rádobjuk a csirkecsíkokat, és
állandóan kavargatva fehéredésig pirítjuk. Megsózzuk, megborsozzuk, illetve
megszórjuk szárított oregánóval, majd saját levében hagyuk néhány percig
párolódni. Beletesszük az olajbogyót, a kapribogyót, a zúzott fokhagymát meg a
tetszés szerint feldarabolt vagy egészben hagyott koktélparadicsomot, felöntjük
a tejszínnel, és jól kiforraljuk. A végén utánaízesítünk sóval és borssal,
illetve ha szeretnénk, kevés citromlével savanyítjuk. Az időközben kifőtt
spagettit leszűrjük, hozzáadjuk a mártásos húshoz, és jól összekeverjük. Ha
szükségesnek ítéljük, a mártáshoz önthetünk 1-2 kisebb merőkanálnyit a tészta
főzővizéből is, hogy a mártás jól bevonja a tésztát. Bármilyen salátával,
savanyúsággal kínálhatjuk.
EK - 2018/5
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése