Ma nem is április volt, hanem nyár, kánikulával. 15 percig bírtam napozni, nagyon égetett a nap. Úgyhogy napozás után jólesett hűsölni az árnyékban egy kis finomság társaságában. Készült alkoholos és -mentes verzió is. Mindkettő finom a maga nemében, de én talán mégis a limonádésnál maradok meg hosszútávon . :)
Trópusi sangria (alkoholos-gyümölcsös koktél)
Hozzávalók 4
személyre: 1 ananászkonzerv, 8-10 kivi, 2-3 piros húsú grépfrút, 1 gránátalma,
1-2 citrom, diónyi friss gyömbér, néhány mentaágacska, 1 dl vodka, 5 dl édes
fehérbor, szódavíz, esetleg cukor.
Elkészítése: A gyümölcsöket meghámozzuk, a gréprútot
kifilézzük és a kivivel együtt kis kockákra vágjuk. Az ananászkonzervet tálba
öntjük, összevegyítjük a gyümölcsdarabokkal, a gránátalmamagokkal, a karikára
vágott citrommal és gyömbérrel, illetve a jól megmosott mentával. Egy kb. 1,5
l-es csavaros befőttesüvegbe beleöntjük a vodkát meg a bort, beletesszük a
gyömölcskeveréket levével együtt, és ha szükséges, szódavízzel pótoljuk. Ízlés
szerint édesíteni is lehet. Rácsavarjuk az üveg tetejét, és máris szállítható.
Kisebb csavaros tetejű bögrékbe adagoljuk.
Megjegyzés: Az
ital elkészíthető vodka helyett fehér rummal vagy limoncsellóval is, illetve
gyerekeknek a gyümölcsöket finom citromos limonádéval lehet felönteni. Ne
felejtsünk el kanalat adni mellé, hogy a gyömölcsöt is el lehessen könnyen
fogyasztani.
ÉÍ - 2018/NYÁR
BA - 2018/7-8
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése