Grillezett bárány zöldségsalátával
Hozzávalók 4 személyre: 80 dkg - 1 kg csont nélküli bárányhús (pl. combból, nyakból), 1,5 teáskanál só, ½-1 teáskanál őrölt bors, 1 teáskanál fokhagymapor, csilipehely ízlés szerint, 3-5 evőkanál olívaolaj;
a
salátához: 1 fej saláta, 1-2 kápia paprika, 1 nagy jégcsapretek, néhány szál
újhagyma, só, citromlé, olívaolaj.
Elkészítése:
A húst felszeleteljük, ahol vastagabb, bevagdossuk, hogy minél jobban ki tudjuk
teríteni, és a fűszerek minél jobban átjárják. A fűszereket öszekeverjük,
rászórjuk a hússzeletekre, majd tálba helyezzük úgy, hogy rétegenként
meglocsoljuk olívaolajjal. Időnként átforgatva legalább 2 órán át hagyjuk
pácolódni majd felforrósított grillrácson (vagy tárcsalapon), közepes erősségű
parázs fölött szép pirosra sütjük. A salátához a salátafejet leveleire szedjük,
jól megmossuk, majd konyharuhába téve jól megszárítgatjuk. Összetépkedjük, és
tálba tesszük a vékonyan felszeletelt jégcsapretekkel és kápiával, illetve a
feldarabolt újhagymával együtt. Összeforgatjuk, sóval, citromlével és
olívaolajjal meglocsolva kínáljuk.
ÉÍ - 2018/NYÁR
ÉÍ - 2018/NYÁR
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése