2018. május 20., vasárnap

Brokkolis-kolbászos egytál sajtmártással

Egy kicsit jobban megpiríthattam volna a tetejét, de így is finom volt. Sőt, nagyon finom volt. Nekem hidegen ízkett a legjobban.


Brokkolis-kolbászos egytál sajtmártással

Hozzávalók 4 személyre: kb. 80 dkg cérnakolbász, 50 dkg brokkoli, 5-6 koktélparadicsom, 5 dkg vaj, 2 evőkanál olaj, 2 púpozott evőkanál liszt, 3 dl tej, 20 dkg sajt, só, bors, szerecsendió, 2-3 cikk fokhagyma, citromlé;
továbbá: kevés vaj, zsemlemorzsa.

Elkészítése: A brokkolit rózsáira szedjük, és sós vízben kb. 3 percig előfőzzük. Leszűrjük és félretesszük. A kolbászt feldaraboljuk, darabonként feltekerjük, megtűzhetjük fogpiszkálóval is. A mártáshoz a vajat és az olajat összeolvasztjuk, megfuttatjuk rajta a lisztet, és felöntjük a hideg tejjel. Foylamatosan kavargatva sűrűsödésig főzzük. Ha besűrűsödött, hozzáadjuk a zúzott fokhagymát meg a lereszelt sajtot, illetve sóval, borssal, szerecsendióval és citromlével ízesítjük. Hőálló tálat kikenünk vajjal, megszórjuk zemlemorzsával, majd elterítjük benne a brokkoli felét. Ráöntjük a mártást, majd elhelyezzük benne a kolbászcsigákat, a megmaradt brokkolirózsákat, illetve a félbevágott koktélparadicsomokat, és 200 fokos sütőben 20-25 percig sütjük, vagy amíg a teteje szépen meg nem pirul.

EK - 2018/8


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése