Annyira elhanyagolt mostanában a blogom, de tényleg, legtöbbször annyi időm sincs, amennyi egy megírt, csak éppen kimásolni szükséges recept feltevéséhez kellene.
Az utóbbi időben, ebben a hirtelen ránkszakadt áprilisi-májusi nyárban sokat voltunk a kertben, és nagyon sokat grilleztünk is. Például gyümölcsöket is. A csilis csokoládészósz a korona....
Grillezett gyümölcsnyársak csilis
csokoládészósszal
Hozzávalók: alma,
friss ananász, mangó, eper, menta- vagy citromfűlevelek, pici olaj;
a szószhoz: 20
dkg jó minőségű étcsokoládé, 5 dkg vaj, 1 darabka friss csili, tej vagy víz,
cukor (ha szükséges).
Elkészítése: Az ananászt és a mangót meghámozzuk, és kb. 2x2
cm-es kockákra vágjuk. Az almát hámozatlanul daraboljuk hasonló méretűekre, a
jól megmosott epret pedig keresztben vágjuk 2 vagy 3 darabba, mérettől függően.
A gyümölcsöket tetszés szerinti sorrendben, 1-1 zöld levelet is szúrva közéjük
bambusznyársakra húzzuk, meglocsoljuk 1-2 csepp olajjal, majd forró grillrácson
1-2 perc alatt körbesütjük. Vigyázzunk, 20-30 másodpercnél több ideig ne süssük
egyik oldalukat, mert megéghetnek. A szószhoz a vajat felolvasztjuk,
megfuttatjuk rajta a nagyon pici kockákra felvágott csilipaprikát, és
félrevesszük. Hozzáadjuk az összetördelt csokoládét, öntünk hozzá kevés tejet
vagy vizet, és kis lángon, folyamatosan kavargatva addig melegítjük, amíg
egynemű masszává nem válik. Ízlés szerint cukrot is adhatunk hozzá, illetve tejjel
is addig hígítjuk, amíg a nekünk megfelelő állagot elérjük. Nem kell
felforralni. A nyársakat a csokoládémártásba mártogatva fogyasztjuk.
ÉÍ - 2018/NYÁR
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése