Fűszeres
csirkemell kuszkuszsalátával
Hozzávalók (4
személyre): 2 egész csirkemell, só, bors, pirospaprika, 2 evőkanál szójaszósz,
2 evőkanál olívaolaj, 1 evőkanál citromlé, 1 teáskanál méz;
a salátához: 30
dkg kuszkusz, 50 dkg brokkoli, 1 kápia paprika, 1 lila hagyma, só, bors, citromlé,
olívaolaj.
Elkészítése: A lapjában
kettévágott fél csirkemelleket megszórjuk kevés sóval, borssal és
pirospaprikával, majd beleforgatjuk a folyékony ízesítőkből készített pácba.
Félretesszük felhasználásig. A salátához egy edényben vizet forralunk,
megsózzuk, és 5 perc alatt roppanósra főzzük benne a rózsáira szedett
brokkolit. A kukszkuszt nagyobb tálba tesszük, hozzáadunk 1 teáskanál sót, ½
teáskanál borsot meg 2-3 evőkanál olívaolajat, majd felöntjük 7-8 dl lobogó
vízzel. (Felforralhatjuk vízforralóban.) Elkeverjük, lefedjük, és hagyjuk, hogy néhány perc alatt megduzzadjon.
A lila hagymát meg a kápiát ezalatt csíkokra vágjuk, majd a megpuhult
kuszkuszhoz adjuk a brokkolival együtt. Ízlés szerint utánasózunk, illetve
citromlével ízesítjük. A csirkemelldarabokat kivesszük a pácból, és
grillserpenyőben mindkét oldalukon hirtelen megsütjük. Végül mindegyiket
visszatesszük a serpenyőbe, ráöntjük a megmaradt páclevet, ha szükséges, pici
vizet is öntünk alá, és lefedve, egyszer-kétszer átforgatva 5-6 perc alatt
készre pároljuk. A kuszkuszsalátával kínáljuk. Jó étvágyat!
EK - 2018/8
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése