Fűszeres
zöldségek és kolbász fóliában sütve
Hozzávalók 4
személyre: 80 dkg vékony füstölt
kolbász, 60 dkg krumpli, 1-1 piros és sárga húsú kaliforniai paprika, 1-2
fiatal cukkini, 2-3 hagyma, 8-12 csiperkegomba, 5-6 cikk fokhagyma, só, bors,
olívaolaj, 1 csokor petrezselyemzöld, néhány ágacska kakukkfű.
Elkészítése: A krumplit, a fokhagymát és a hagymát
meghámozzuk, a paprikát kicsumázzuk, a zöldfűszereket felaprítjuk. 3-4 cm-es
darabokra vágjuk a kolbászt, a hagymát, a gombát, a hosszában kettévágott
cukkinit és a paprikákat vastagon felszeleteljük, a krumplit pedig kockára
vágjuk. Mindent tálba teszünk, alaposan sózzuk és borsozzuk, meglocsoljuk bőven
olívaolajjal, majd rászórjuk az összeaprított fokhagymát és zöldfűszereket.
Kézzel jól összeforgatjuk, majd 3-4 rétegben egymásra tett alufóliadarabokra
osztjuk szét, rálocsoljuk az alatta keletkezett folyadékot is, és gondosan
becsomagoljuk. A csomagokat grillrácson vagy tárcsalapon, közepesen erős parázs
vagy tűz fölött néha megforgatva 20-25 perc alatt készre sütjük. Önmagában
fogyasztjuk esetleg fokhagymás joghurtöntettel.
ÉÍ - 2018/NYÁR
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése