Ismét a nagyobbik lánykám receptje következik. Csirke és rizs nála bármikor bármennyi jöhet, ezért szívesen el is készíti. Nem most tette, már régebb, és ez a receptje is megjelent a Főzőiskolában, a július-augusztusi számban. A pálcikában az a lényeg, hogy ő mindig azzal próbálja enni a rizset - több-kevesebb sikerrel. :)
Csirkecomb mazsolás rizzsel
Hozzávalók (4
személyre): 4 egész csirkecomb, olaj, fűszerkeverék;
a
fűszerkeverékhez: 2 teáskanál só, 1-1 teáskanál bors és szárított oregánó, ½-½
teáskanál pirospaprika, kurkuma és fokhagymapor;
a körethez: 25
dkg rizs, 5-6 dl víz, 1 teáskanál fűszerkeverék, só, 10 dkg mazsola, 2 evőkanál
olaj.
Elkészítése: A csirkecombokat átnézzük, megmossuk és
szárazra törölgetjük. Megszórjuk a fűszerkeverékkel, sütőpapírral leterített
tepsibe helyezzük, majd meglocsoljuk olajjal, és jól belemasszírozzuk. 180
fokos sütőben kb. 1 órán át sütjük, az utolsó 5-10 percben rá is lehet
pirítani. A körethez fehéredésig pirítjuk a száraz rizst a felforrósított
olajon, felöntjük a vízzel, és beleszórjuk a fűszerkeveréket. Ha szükséges, még
sózzuk. Közepes lángon felforraljuk, majd a lángot lehúzzuk, és lefedve kb. 15
percig főzzük. Amikor a vizet majdnem mind felszívta, hozzáadjuk a mazsolát,
óvatosan elkeverjük, és a lángot lerázva, tálalásig lefedve tartjuk. Savanyúsággal,
salátával kínáljuk.
FI - 2018/7-8
Gratulálok a kis vendégszakácsnak! :-)
VálaszTörlés