2018. augusztus 16., csütörtök

Tojásos töklecsó


A nagyági találkozónkkor ettem tojásos lecsót életemben először, akkor Enikő készítette, és isteni finom volt, főleg jó 3 órányi intenzív gombásztúra után. Sok zöldség volt abban, emg finom rókagomba és egyéb gombák, szóval, megmondom őszintén, az sokkal gazdagabb ízvilágú volt, mint amit én itthon készíettem, de ez is nagyon-nagyon finom lett. Készült tojásos, és Nagylánynak egy kicsi rizses is. A rizses a hagyományos nálunk, a tojásos szokatlan, de azért meg lehetne szokni. 


Tojásos töklecsó  

Hozzávalók (4 személyre): 2 hagyma, 2 bármilyen színű paprika, 2-3 paradicsom, 1 zsenge, karcsú főzőtök vagy cukkini, 4-6 tojás, só, bors, olaj, petrezselyemzöld.

Elkészítése: A hagymát finomra aprítjuk, megdinszteljük kevés forró olajon, majd hozzáadjuk az összedarabolt paprikát, és együtt is pároljuk egy keveset. Beletesszük a meghámozott, vékonyra szeletelt tököt, megsózzuk, megborsozzuk, és kavargatva pároljuk. Ha 1-2 percen belül nem engedne levet, kevés vizet öntünk alá, és hagyjuk párolódni. Ha a folyadék elpárolog, további vizet öntögetünk kicsinként alá, és fedő alatt, néha megkavarva majdnem készre pároljuk. Végül hozzáadjuk a meghámozott, összeaprított paradicsomot, és 5-6 percig fedő nélkül rotyogtatjuk. Ha minden elkészült, a lecsóhoz öntjük a felvert, aprított petrezselyemzölddel, sóval és borssal ízesített tojást, elkeverjük, és addig hagyjuk még a láng fölött, amíg a tojás meg nem kocsonyásodik. Friss kenyérrel kínáljuk.

KAL/2019.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése