Ez az a ketegória, amivel nem lehet leállni. 2 felnőtt és 2 gyerek elpusztította a 2 kiló szárnyat...
Majonézmártogatós
csirkeszárny
Hozzávalók 4
személyre: 2 kg csirkeszárny, 3-4 evőkanál olaj;
a páchoz: 2
teáskanál mustármag, 1 teáskanál szemes feketebors, ½ teáskanál szemes színes
bors, 2-2 teáskanál pirospaprika, cukor, só, 1-1 teáskanál morzsolt oregánó,
kakukkfű és fokhagymapor, ½ teáskanál őrölt kömény;
a mártogatóshoz:
2-3 dl majonéz, 1,5 dl joghurt, 10 dkg kékpenészes sajt, só, citromlé, néhány
evőkanál aprított zöldfűszerkeverék (medvehagyma vagy fokhagymaszár, kapor, ptrezselyemzöld,
stb.)
Elkészítése: A csirkeszárnyat átnézzük, megmossuk, jól
lecsepegtetjük. A szárnyvégeket levágjuk, félretesszük egy későbbi leveshez
vagy alapléhez, a szárnyak többi részét pedig kettévágjuk. A páchoz mozsárban
összetörjük a mustármagot, a fekete- és a színes borsot, majd összekeverjük a
többi fűszerrel, a cukorral meg a sóval. A keveréket rászórjuk a
csirkeszárnyra, rálocsoljuk az olajat, és kézzel nagyon jól összeforgatjuk, míg
a keverék minden darabot egyenletesen be nem von. Felforrósított grillrácson
többször megforgatva vagy 200 fokos sütőben, grillfokozaton, egyszer megforgatva szép pirosra sütjük. A mártogatóshoz a majonézt simára
keverjük a joghurttal meg az aprított zöldfűszerrel, sóval és citromlével ízesítjük tetszés szerint, végül belekavarjuk az összemorzsolt kékpenészes
sajtot is. A csirkeszárnyakat ebbe mártogatva fogyasztjuk esetleg valamilyen
zöldség vagy saláta kíséretében.
Megjegyzés: Az
adag nagynak tűnhet, de más köret nélkül (amire nincs is szükség) biztos, hogy
elfogy.
ÉÍ - 2018/NYÁR
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése