2018. október 4., csütörtök

Ősziesen töltött csirkemell

Csirke + zöldségek + sajt, ezzel nem lehet melléfogni:


Ősziesen töltött csirkemell 

Hozzávalók (4 személyre): 2 egész csirkemell, 1-1 piros és sárga húsú paprika, 1 karcsú padlizsán, 2 közepes hagyma, 8 szelet sajt, só, bors, fokhagymapor, pirospaprika, olívaolaj, 1 dl fehérbor.

Elkészítése: A padlizsánt felszeleteljük, alaposan megszórjuk sóval és szűrőbe helyezzük, amíg a többi művelettel végzünk. Végül folyó víz alatt átöblítjük és kissé kinyomkodjuk. A csirkemelleket félbevágjuk, majd kb. 1 cm-enként beirdaljuk vigyázva, hogy ne vágjuk teljesen át. Óvatosan, hogy el ne szakadjon, megszórjuk a fűszerek keverékével, majd olajjal kissé meglocsolt hőálló tálba helyezzük. A zöldségeket vékony szeletekre vágjuk, majd kettesével, tetszés szerint párosítva, a vágásokba helyezzük. Meglocsoljuk még kevés olajjal, és lefedve 180 fokos sütőben kb. 30 perc alatt megpároljuk. Ekkor kivesszük, minden fél csirkemellre ráhelyezünk 2-2 szelet sajtot, visszatesszük a sütőbe, és a hőt 220 fokra emelve 5-10 perc alatt rápirítjuk. Tetszés szerinti körettel és salátával vagy savanyúsággal kínáljuk.

Megjegyzés: Ha maradnak meg felvágott zöldségek, a hús köré rakhatjuk, és azzal együtt megsüthetjük.


ÉÍ - 2018/ŐSZ


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése