Ősziesen töltött
csirkemell
Hozzávalók (4
személyre): 2 egész csirkemell, 1-1 piros és sárga húsú paprika, 1 karcsú
padlizsán, 2 közepes hagyma, 8 szelet sajt, só, bors, fokhagymapor,
pirospaprika, olívaolaj, 1 dl fehérbor.
Elkészítése: A
padlizsánt felszeleteljük, alaposan megszórjuk sóval és szűrőbe helyezzük, amíg
a többi művelettel végzünk. Végül folyó víz alatt átöblítjük és kissé kinyomkodjuk. A csirkemelleket félbevágjuk, majd kb. 1 cm-enként beirdaljuk
vigyázva, hogy ne vágjuk teljesen át. Óvatosan, hogy el ne szakadjon,
megszórjuk a fűszerek keverékével, majd olajjal kissé meglocsolt hőálló tálba
helyezzük. A zöldségeket vékony szeletekre vágjuk, majd kettesével, tetszés
szerint párosítva, a vágásokba helyezzük. Meglocsoljuk még kevés olajjal, és
lefedve 180 fokos sütőben kb. 30 perc alatt megpároljuk. Ekkor kivesszük,
minden fél csirkemellre ráhelyezünk 2-2 szelet sajtot, visszatesszük a sütőbe,
és a hőt 220 fokra emelve 5-10 perc alatt rápirítjuk. Tetszés szerinti körettel
és salátával vagy savanyúsággal kínáljuk.
Megjegyzés: Ha
maradnak meg felvágott zöldségek, a hús köré rakhatjuk, és azzal együtt
megsüthetjük.
ÉÍ - 2018/ŐSZ
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése