Az alábbi finomság kitűnő iskolai vagy munkahelyi tízóraira, de akár otthon is, bármelyik étkezésnél megállja a helyét.
Húsos leveles
táska
Hozzávalók (8
darabhoz): 80 dkg leveles tészta (2 darabban), liszt, 1 tojás, szezámmag;
a töltelékhez: 50
dkg darált csirke vagy pulykahús, 1 hagyma, 1 piros és 1 sárga húsú paprika, 1
csicseriborsó-konzerv, 1 tojás, 2-3 evőkanál zsemlemorzsa, olaj, só, bors, ½
teáskanál őrölt római kömény.
Elkészítése: Afinomra aprított
hagymát és a kis kockákra vágott paprikákat megdinszteljük kevés olajon.
Hozzáadjuk a húst, fehéredésig pirítjuk, megszórjuk sóval, borssal és római
köménnyel, majd kevés víz többszöri hozzáadásával, gyakran kevergetve puhára
pároljuk, végül zsírjára sütjük. Ezután szűrőbe tesszük, hogy a fölösleges
folyadék lecsepegjen. A kihűlt húshoz adjuk a tojást, a leszűrt csicseriborsót
és annyi zsemlemorzsát, hogy formáját jól megtartó masszát kapjunk. Ha
szükséges, utánaízesítünk. A leveles tésztát egyenként kissé kinyújtjuk, és
mindkettőt 4-4 darabba vágjuk. Ezeket kissé téglalaposra nyújtjuk, majd
gondolatban háromfelé osztjuk, és a két szélső harmadot fenyőágszerűen
bevagdossuk. A tölteléket elosztjuk 8 felé, egy-egy adagot a középső
tésztarészre tesszük, kissé megformázzuk, majd a szélső tésztacsíkokat
felváltva középre hajtogatjuk. Sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük, megkenjük
felvert tojással, megszórjuk (fekete) szezámmaggal, és 200 fokos sütőben 20-25
perc alatt aranybarnára sütjük. Friss zöldséggel kínáljuk.
ÉÍ - 2018/ŐSZ
Köszönöm szépen! :)
VálaszTörlésNincs mit, örülök, hogy találtál kedvedre való receptet! :)
VálaszTörlés