Zöldpaszulyleves zöldségekkel
Hozzávalók (4-5 személyre): 1 nagy sárgarépa, 1 hagyma, 1 piros húsú
paprika, 60 dkg zöldbab, 2 dl tejföl, 1 evőkanál liszt, olaj, só, esetleg ecet,
petrezselyemzöld.
Elkészítése: A kis kockákra vágott sárgarépát és paprikát, illetve a
finomra aprított hagymát néhány percig dinszteljük kevés felforrósított olajon.
Felöntjük vízzel, felforraljuk, majd beledobjuk a megtisztított, darabokra
tördelt zöldbabot, megsózzuk, és addig főzzük, amíg minden meg nem puhul. A
lisztet simára kavarjuk a tejföllel, felengedjük kevés forró lével, majd
visszaöntjük a leveshez, és jól kiforraljuk. Ízlés szerint utánasózunk, illetve
ha szeretnénk, kevés ecettel savanyítjuk, megszórjuk aprított
petrezselyemzölddel, és friss kenyérrel kínáljuk.
NÚ - 2018/AUG.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése